Senaste ändringarna - Sök:
Redigera menyn

abcjs - ABC-javaskriptbibliotek

Har ni sett abcjs? Det verkar väldigt imponerande och lovande. Kanske något som vi kan integrera här på sikt, eller vad sägs?

Man kan testa det genom att gå in på http://www.drawthedots.com/ och mata in litet ABC-kod. ABC-koden konverteras dynamiskt till vektorgrafik av ett javaskript. Man kan markera noter genom att klicka på dem i notbilden, eller omvänt markera en del av ABC-koden och se markeringen i notbilden. Med litet knappar och verktyg för att också kunna lägga in nya noter och taktstreck genom att klicka i notbilden skulle man kunna sänka tröskeln betydligt för nya människor att bidra med låtar.

(Om det uppstår några problem med att mata in text i textrutan på drawthedots.com prova då att slå av midi-genereringen genom att klicka på högtalarikonen. I varje fall på min dator verkar det som om en QuickTime-plugin som användes för att spela upp midi stal inmatningsfokus från textrutan.)

Ja, det vore coolt om man kan integrera en redigerare i wikin. Jag skriver ibland abc-kod i förhandsgranskningen men det är ju inte optimalt. Också schysst om man kan sänka tröskeln för att komma igång med abc. Abc-kodande kommer i och för sig alltid att vara snabbare än peka-och-klicka-lösningar men många är nog lite rädda för att börja med kod. Som det är nu är det ganska få som bidrar med väldigt mycket noter och wikin skulle nog bli mer levande om det framstod som lättare att mata in abc /Jon

Wow, vilket otroligt verktyg! Snabbt också, måste vara bra kodat. Det måste vi få upp på sajten! /Erik

Nu har jag testat lite mer och om man slår av midigenereringen funkar det ju riktigt bra. Lite jobbigt att man måste installera en plugin dock. Det är alltid jobbigt. /Jon

Redigera - Historik - Utskrift - Senaste ändringarna - Sök
Sidan senast ändrad 2011-04-28 20:29